Maarnse Grindweg 24 a Verkocht

3951 LK, Maarn

Omschrijving

Drie unieke, vrij gelegen, meest duurzame en ecologische ontworpen vrijstaande woningen op schitterende locatie aan de rand van Landgoed Huis te Maarn.

Stel je eens voor! Een exclusieve en meest duurzame woning te kunnen bouwen in het midden van het land, waarbij je nog ruime inspraakmogelijkheden hebt om indeling en afwerking geheel naar eigen wens en inzicht in te kunnen vullen. De kavels waarop de woningen gebouwd zullen worden, zijn groot circa 2600 en 2250m2. De omringende bossen van het landgoed (ruim 200 hectare) dienen als jouw omliggende natuurtuin en zijn werkelijk uniek te noemen. De geluiden van de diverse vogels op de achtergrond en op korte afstand van alle voorzieningen. Wat een genot en beleving moet het zijn om hier te wonen.

Maarn ligt centraal in het land en is goed bereikbaar via de A12, A28 en diverse N-wegen. Het centrum van Maarn is vlakbij met onder meer scholen, winkels, sportvoorzieningen en een NS-station. Dit alles is uitstekend bereikbaar met de fiets. De ligging van het Landgoed, middenin Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is subliem.

Dit soort kavels komt maar zelden op de markt. Landgoed Huis te Maarn geeft het opstalrecht voor de kavels uit voor de periode van 30 jaar. De kavels bestaan voor een groot deel uit een ruime bostuin. Ongemerkt gaat deze tuin over in de omliggende natuur, zodat met enige fantasie het hele landgoed als tuin beschouwd kan worden en de beoogde woningen en bewoners deel gaan uitmaken van de natuurlijke omgeving.

De retributie is als volgt vastgesteld: - Kavel 1 heeft een oppervlakte van circa 2600 m2 en de retributie bedraagt
€ 17.000,-- per jaar - Kavel 2 heeft een oppervlakte van circa 2250 m2 en de retributie bedraagt € 16.000,-- per jaar - Kavel 3 heeft een oppervlakte circa 2250 m2 en de retributie bedraagt € 16.000,-- per jaar

Naast de jaarlijkse retributie dient bij de vestiging van het opstalrecht een eenmalig bedrag betaald te worden van €19.500,-- excl. BTW per kavel, ter dekking van de plan- en proceskosten die het Landgoed heeft gedragen in het voortraject.

De bouwkosten voor de te bouwen woningen zijn ingeschat tussen de € 650.000.- en de € 750.000,- (incl. BTW) De toegang tot de drie woningen geschiedt via een recht van overpad over de grond van het landgoed.

Retributie wordt jaarlijks geïndexeerd conform het CPI, vastgesteld door het CBS. De retributie is fiscaal aftrekbaar. Om de bouwkavels online in de juiste prijsklasse te kunnen tonen, is de gekapitaliseerde retributie fictief vastgesteld op € 500.000,-- k.k. Deze is niet afkoopbaar. Voor de vestiging van het opstalrecht is een modelakte met voorwaarden opgesteld en beschikbaar voor kandidaten. Deze akte wordt tot op heden door meerdere banken geaccepteerd voor het verstrekken van een hypotheek.

ORGA architect is door het Landgoed aangesteld als architect en heeft de supervisie. Supervisie heeft als doel het bewaken van de architectuur, ecologische kwaliteit en eenheid

van de drie verschillende woningen. ORGA architect heeft samen met het Landgoed enkele bouwplannen ontwikkeld. In die plannen ligt de keuzevrijheid voor de potentiële kopers met name in de indeling van badkamer en keuken, tegelwerk, wand-, plafond- en vloerafwerking. Andere of grotere aanpassingen kunnen in overleg met ORGA architect afgestemd worden (meerkosten), mits passend bij de eisen van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, zoals het bestemmingsplan, stedenbouwkundige kaders en beeldkwaliteit en passend bij de duurzame uitgangspunten.

ORGA architect vraagt namens het Landgoed de omgevingsvergunning aan, zodra in samenspraak met de opstalgerechtigden is gekomen tot een definitief ontwerp waar het Landgoed ook mee instemt.

Met de getoonde ecologische woningen als uitgangspunt is het een plan geworden dat volledig past bij de uitstraling en het karakter van het landgoed. Ecologisch bouwbedrijf Van Engen is aan dit project verbonden als aannemer. Dat houdt in: - de inhoud van één woning, inclusief aan- en uitbouwen en inpandige berging, bedraagt maximaal 770 m3, er zijn hierin 2 varianten gerealiseerd - per woning dienen er tenminste 2 parkeerplaatsen op eigen terrein te worden gerealiseerd en in stand te worden gehouden.

BIOFILISCHE ARCHITECTUUR BOSWONINGEN

ORGA architect maakt op de natuur geïnspireerde gebouwen. Zij passen biofilische principes toe, zoals veel natuurlijke materialen, optimaal gebruiken van daglicht en ruim zicht op groen. Veel natuur in de directe omgeving van mensen laat hun welzijn stijgen en comfort toenemen. Ook bij deze ontwerpen wordt de band met de natuur maximaal gevonden.

Kenmerken

Vraagprijs
€ 1.250.000 k.k.
Status
Verkocht
Oplevering
In overleg

Bouw

Oppervlakten en inhoud

Perceel
2.600m²

Indeling

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, In bosrijke omgeving

Locatie

Bereken route
[ { "address": "Maarnse Grindweg 24", "zipCode": "3951 LK", "city": "Maarn", "lat": 52.0606151, "lng": 5.3585502, "heading": 0, "pitch": 0 } ]

Plattegronden

Interesse? Plan een bezichtiging

Geef hier uw voorkeursdata en tijd aan of stel uw vraag

Deze woning is Verkocht

Uw bericht is naar ons verzonden. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Wilt u een bezichtiging plannen?

Heeft u een vraag?

Wij zijn maandag t/m vrijdag bereikbaar van 08:45 tot 17:00 uur

Bel 0343 - 456 490

Bereikbaar via WhatsApp