Nieuws

'Water van het huis' bij DVSA

AMERONGEN Deze week worden twee watertappunten in gebruik genomen bij op sportpark De Burgwal, bij voetbalvereniging DVSA en hockeyclub De Haaskamp. Water drinken is één van de speerpunten om overgewicht bij jeugd tegen te gaan. En dat past natuurlijk prima bij de gezonde doelstelling die sportverenigingen hebben. En helemaal mooi: lokale makelaar Luckerhof sponsort de installaties, voor hun een uitgelezen manier van maatschappelijk ondernemen.

Het begon twee jaar geleden. Buurtsportcoach Simonetta van den Berg begeleidde tennisvereniging ATV naar de eerste gezonde sportkantine van de gemeente. ,,Daar is altijd een gezonde keuze. Een bruine tosti, fruit, caloriearme sportdrankjes… Zo maar wat voorbeelden die er toe leiden dat er wat te kiezen valt. ATV had de primeur en één van de zaken die geregeld werden, was het aanbrengen van een watertappunt, buiten aan de muur, waar iedereen een flesje kan vullen."

DEAL Truus de Smit en Rosanne Arissen van Makelaardij Luckerhof nodigden de voorzitters van de buitensportverenigingen uit om mee te denken over een andere vorm van sponsoring. ,,Een bord langs het veld vinden wij niet meer van deze tijd. Het voegt voor ons niets toe. Met DVSA zijn we tot een mooie deal gekomen. Geen geld meer voor het ophangen van een sponsorbord, maar het aanleggen van een watertappunt. Ook de tap bij ATV betalen wij alsnog. Voor ons een prima manier om zichtbaar te zijn en iets bij te dragen aan de gezondheid van sporters." Van den Berg is er blij mee: ,,Ook de hockeyclub heeft met Luckerhof dezelfde deal gesloten. Voor mij een ideale binnenkomer voor het verder gezond maken van het aanbod in de kantine. Het zou super zijn als over een jaar op het hele sportpark gezond gekozen kan worden."

 

Bron: Nieuwsblad De Kaap | Stichtse Courant.nl

Foto: Wilco Willemse

Bereikbaar via WhatsApp